fbpx

The existing 1960s weatherboard and brick home positioned in the heart of Cockle Bay was well lived in and ready for an overhaul, when we came in to help Dave Evans (Evans Building Services) at the late demo stages for the construction of the large, north east facing two storey deck.

This deck comprised solid laminated structural timber with recessed hardware. The trusses holding up the gable end of the house were handmade on site, with stainless steel fabricators custom-making the plates to tie everything together seamlessly.

The deck was wrapped in a simple timeless timber balustrade that leads from the pool area up to the outdoor living. Wide Vitex boards were laid across the deck to finish flush with the indoor living area.

The main living and kitchen area was made open plan, with light coming in from all angles. Skylights above the kitchen and front door added to the ambiance. The front entry had a covering added, and the front gable bedroom/bathroom wing was extended and completely renovated. Dave’s special door is definitely a feature to witness.